De Cube House is een slimme constructie

De constructie van de Cube House is eenvoudig, maar zit slim in elkaar! Iedere Cube House bestaat uit een aantal flexibel inzetbare componenten met vaste afmetingen, waardoor er gevarieerd gekozen kan worden, maar de montage eenvoudig blijft. We bieden namelijk twee opties aan, waarbij de ene wat meer ramen heeft dan de ander. Je kunt hier meer over lezen bij woningtypen. Extra luxere voorzieningen of materialen kunnen, zowel tijdens de bouwfase als wanneer de woning al is bewoond, altijd toe worden gevoegd. Zo kun je terwijl je er al woont blijven doorsparen voor luxere opties. Een Cube House heeft een zeer korte bouwtijd, dus je hoeft nooit lang op jouw nieuwe woning te wachten!

De architect van Cube House aan het woord

“Het ontwerpproces is begonnen door het traditionele woningtype los te laten en iets geheel nieuws te bedenken, geschikt voor starters. De woning moest voor het bedrag gebouwd worden, dat een starter kan lenen. We zijn daarbij opzoek gegaan naar nieuwe woningtypen die efficiënt gebruik maken van de grondoppervlakte, zo is het idee van een 4-onder-1 kap is toen ontstaan. Door handig gebruik te maken van repeterende maten in de gevel kan het, zelfs met gebruik van veel glas, goedkoop gefabriceerd kan worden. We hebben gekozen voor hoge raampartijen, zodat er veel daglicht in de woningen valt.

 

 

Jonge kopers zijn tijdens het hele ontwerpproces betrokken zijn geweest, waardoor ze ons altijd van goede feedback hebben kunnen voorzien. Samen met hen en o.a. de partijen Vinkbouw en Houtbouw ’t Zand hebben we een het product tot in detail uitgedacht en geoptimaliseerd. We zijn zeer trots dat we samen met de starters dit mooie project hebben mogen realiseren en wensen iedereen veel woonplezier toe!”

- Marco van der Valk, Wubben Chan Architecten